RSS

Apo kono eh jang...

Mak aiiii.. dah berhabok blog aku nih.. well I kan bz woman.. maen game pun dah tak sempat.. lgpun kesedihan masih melanda sejak pemergian emak.. so tiap kali nk type mesti yg sedih2 jer.. sekarang dah ok sket kot.. :) 

Mula2 mari mengupdate pasal Rayyan dulu..

Izz Rayyan bin Zulfadly - 8 months

Sekejap jer Rayyan dah 8 months.. dah besar dah baby ma nih.. Ekceli.. Rayyan nih tak byk ragam.. just kena layan dia main (tp dia sgt kuat main & sgt susah tido), cukup makan & cukup susu .. ok laa.. however.. dia sgt lasak.. ma dia sampai lebam2 & calar balar dia wat.. hurm.. pastu dia nih pantang lepa.. ade je keja yg dia nk wat.. pastu tergolek.. bertelur la kepala tuh.. adoii.. sedey sgt ma.. beli toys byk2 utk dia pun tak guna.. kengkadang jer dia nk main.. dia suka menda yg bukan toy.. sila lihat pic di atas.. anda nampak dia main senduk kan.. haaaa.. tu la fevret dia.. senduk, cawan, mekap ma, makan kasot & etc etc..

So perkembangan terbaru Rayyan is dia dah nk cuba2 diri lepas tgn.. however just got it for a few seconds only..pastu gedebukkk.. Ma tak harap sgt Rayyan cepat jalan ke cepat lari ke or cepat segala2 nyer dr org lain.. yg ma harap, rayyan sihat walafiat, jadik anak yg baik & mampu belajar dgn baik.. tp kalo dapat bijak bestari, cerdik pandai, cargas and handsome.. alhamdullillah.. syukur amin.. hihihi

ok..enuff wit Rayyan.. kalo nk tulis pasal dia nih leh wat book kot..

Abah Rayyan - Zulfadly bin Shahib



Atas digambar is my lovely hubby.. aritu 20/7/2010 was his birthday.. dah mmg lumrah perangai I tak reti nk suprise muprise nih.. hahahha.. Just gave him in advance present (sunglass & Ray Ban spectacle) , kasih sayang & kisses.. hahahha..

Kami Bahagia.. horray horray...
Awal bulan hari tu kami pegi vacation kat Langkawi.. kalo takde gathering kolej my hubby mungkin lame lg kot nk g vacation.. hehhehe.. tengkiu organizer.. kami pegi budget vacation jer.. stay kt tanjung mali motel.. bak kate ayit.. cadar ala-ala bangla.. water heater rosak, flush rosak (harus la jirus dgn 1 baldi air) & plaster siling tercabut.. hihihi.. tp I tak kisah.. sebab itu jer yg mampu.. laki I nk bawak g vacation pun dah cukup bagus.. tengkiuuuuu very much..

so..inilaa brg2 yg kami beli dr sane.. tak beli periuk2 ke, set pinggan mangkuk ker ape ker.. sebab takde duit (terus-terang saje).. hhahah .. ini saje saye sudah habes RM250.00 .. wooo..

Idoklee sampai stok setahun bak kate Puan aien..

5 comments:

dee said...

sedapnyaaaaaaaaa coklat...utk aku takde ke??huhuhu...

weh...i minat la rambut rayyan...guna jari pon boleh...heheheh...

aien said...

hacchoomm aku terbersin p blog ko nih ma rayyan hehe...

apa mcham cekelet udh abes kah hehe aku nye ade lagi sbb mkn sket2 hari2 wakakka kedekut...farzana gler cekelat gak..

~ Ija ~ said...

makcik kat langkawi tuh tak kasik beli pakai ayaq lioq laa.. sebab tuh coklat utk ko takde.. hihihi

wahh..rayyan ade peminat sudaahh.. itu laa rambut ala-ala dr. rozmey.. hihihi

~ Ija ~ said...

ibu aien.. rumah aku nih kan ramai org.. rase nyer 2 minggu jer kot tahan.. hehehhe

dee said...

hahahha...dr.rozmey...tak perasan plak aku...huhuuhu...

Post a Comment