RSS

20090603: Tarik Keta & Hypotension


Pagi tadi dalam kol 10.00 aku g la klinik nak cek blood pressure.. Rase pelik la jugak kan sakit pale tak hilang2 dari ari ahad aritu..mesti ade something wrong somewhere nih.. aku pun ngan jaya nyer pegi klinik panel company..
Mase tengah register, ade 2 orang india ni. dia tanye kat nurse tu.. "sape punye keta parking kat depan ni?"..Nurse pun jawab.."Ni keta doktor laa.."..pastu India tu pun tanye balik.."bole panggil tak doktor..ade hal sket.."
Pastu..nurse pun panggil la doktor..doktor pun kuar jumpe India tu..rupe2 nyer doktor tuh tak bayor duit keta..keta nak kena tarik sudaaahh..
Aku pun menunggu ngan sabar kat klinik..mase tu takde patient laen..aku sowang2 jee.. lame gak arr tunggu..dalam setengah jam..tapi aku tetap bersabar..ecceehh..pastu doktor pun balik klinik..tak tau la ape jadik ngan keta dia..India tuh aku still nampak kat luar lagi..lantak laa ape jadik..
Doktor pun panggil aku masuk..pastu tanye sakit ape Puan? Puan pregnant eh? Da bape bulan eh? ..Pastu dia cek tekanan darah..doktor pun cakap.."uiiiii..rendah nyer..patut la awak pening sampai 4 hari..awak tak makan ke??"..Aku pun jawap.."Ape lak tak makan..makan laa doktor..regularly lagi..terlebey makan ade laa"..pastu doktor cakap lagi.."awak tak cukup rehat kot or stress"..Aku pun jawab.."Ntah laa..yer kott.."..padahal aku kat umah mane ade wat aper2..sume laki aku yang wat..aku dok melepak je..hehehe..pastu doktor pun continue lagi.."awak ni tak cukup vitamin laa..asyik saket jee..awak makan tak vitamin yang saye bagi tu?"..aku pun ngan tersipu2 jawab.."saye tak leh makan la doktor..kalo makan ubat saye muntah balik"..doktor pun jawab.."eh tak boleh..awak kena makan jugak..nnt jadik aper2 kang..sape yang susah?"..aku pun jawab.."Baekla doktor..tapi takde ke ubat yang kecik sket..besar sgt laa"..Doktor jawab.."mane ade, kalo kecik tak cukup la sukatan vitamin tuh.."..
aku pun menerima ngan reda nyer..tapi kali ni dia bagi vitamin kaler pink..kurang bau sket..b4 this aku makan obimin yang kaler merah tuh..rase nyer uweeekk..teruk sgt..so da try makan obimin pink tuh..so far ok jee.. tak muntah..
So..dengan semangatnyer aku bertekad..aku akan start makan vitamin mulai hari ini!!! sian baby Ma..tak cukup vitamin eh..isk isk...

5 comments:

aien said...

hehe warne pink menarik hati punye walalaaaa...aien pon lately ade pening2 gak...so skarg mkn nasi dh 2 kali sehari la n yg penting air tuh asik tonggak jek...sbb bile doktor (laki den) balik kerja ye akan wt interview n inspection...hehe.."brape liter air ibu minum ari nih?", "ibu makan ape tgah ari tadi?",kui kui kui...

bagus ko dh leh mkn ubat...tahniah kat ko heheheheee...

dilla-ady said...

ape la ko ni ija..kata ganas, ubat takkan tak leh makan kot..tgk aku sume ubat aku makan keh...muntah tetap muntah...chewahhh..ye la tuh..takde maknenya..ubat klinik gov sumenya aku tongsampahkan...bile misi tanye da makn ubat? DAAA...hehe..Aku pun leh makan obimin pink tu jeh..lagipun tu pun bagus gak, sume vitamin complete..

~ Ija ~ said...

Aien..aku rase kan sume laki yang bini mengandung tetibe jer jadik doktor tak bertauliah..hahaha

Dilla..ko tipuu nurse eh..tak baek tau..aku ganas tetap ganas..tetap berwrestling ngan laki aku hahaha..pastu start ar saket2 badan..

GEODAIA said...

ko macam aku la ija...aku neh mmg lemah sket bab2 nak telan obat neh...tak reti...mak aku jenoh wat kelas tambahan care2 nak telan obat... da beso neh baru la pandai nak telan obat...tu pon kenkadang jekk...heheheheh

~ Ija ~ said...

Dayah..ko lagi ganas dari aku..tapi lagi penakoot makan ubat..wawawa..

aku b4 pegnen ok je nak makan ubat..no problemo..mase pegnen ni je baby aku wat perangai..tanak makan..hahaha..salahkan baby pulak..

Post a Comment