RSS

20090609: FOMT update

Semalam ngan semangatnyer aku g la wat Check up pregnancy..yer laa da masuk 4 bulan kan..pastu tak sangka lak aritu gak aku kena suntik kancing gigi ngan amek darah..aiiikk..tak cepat sangat kee?? tapi takpe laa..cepat2 pun bagos gak..

Pas g check up aku ngan laki aku pun pegi laa menuju ke UiTM Shah Alam nak settlekan ape yang patut..tapi tak settle2 jugak..hehehe..so dis Thursday kena la pegi sane balik..

Kawan-kawan nak tau.. :) fakulti kita akan moved to Puncak Alam..wawawa..skang dorang tgh bz la berpindah randah..pastu..Timbalan Dekan sudah bukan Dr. Feridah, but Dr. Baharom.. sape2 yang student OM Dungun dulu maybe kenal la Dr. Baharom ni.. sangat Islamic.. kena pakai tudung kalo masok kelas dia pastu kalo lambat dia tros konci pintu.. hahahah..kenangan..kenangan.. Pastu kalo aku lalu-lalang kat depan bilik2 lecturer, mostly nama2 tuh sume aku tak kenal laa.. which means dorang da banyak amek lecturer baru.. soo.. Dayah & Dee.. tak teringin ke nak apply jadik lecturer UiTM??

So..nnt junior2 kita akan start blajar kat Kampus Puncak Alam starting next semester.. dok la korang kat tempat jin bertendang tuh.. hehhee..but kampus baru kan..cantik laa berbanding kampus lame kat menara saas tuh..

tapi ade pros and cons jugak laa.. kalo kampus Puncak Alam, eventhough santeeeekkkk... tak accesible ngan kemudahan2 awam.. seperti post ofis, affin bank, pejabat bendahari dll.. nak g merayap kat SACC Mall pon susah..Kalo kat kampus lamee.. sume dekat.. nak balik kampung pun senang.. kalo tetibe kasut tumit patah ke, seliper putus ke.. sepantas kilat bole pegi kat Vinci shop kat SACC Mall tuh.. hurm..

so.. korang prefer yang maner? tempat yang santeek dan baru tapi jauh ke or tempat yang buruk tapi dekat ngan pelbagai facilities?

6 comments:

MiMieku said...

aku baru je pegi puncak alam tuh..mmg ler sesuatu tmpat tuh..haha..saja nk takotkan adik2ku..tp kan aku prefer tempat lama sbb sng nk access kt mana2..btw, mesti ko penah putus selipar dan trus pegi vincci kan?hahaha..

aku rindu lak time blaja dulu2..till now,rase terpanggil2 pi sana..utk apa?lu fikirlah sdiri beb..

ija, bila nk ketemu?aku nk gak tgk seri ibu ngandung..hehe

aien said...

musti la aien suke tmpt lame...walaupun cm buuuruk comot tapi besh n seng lorr nk perpoyo2 tmpt kegemaran hahahah...

puncak alam cm duk atas gunung jek rase....x besh laa situ cm terasing pulok hahaha (kata2 orang glamer ngah ngahhhn ngahhhh)

Aien kipas susah mati dr. baharom tau...puji2 die yek walalalalaaa....

xpres sunguh ko enjet yek...x pe same jek cept or lmbt tetp kne enjet2 semooot....

Ah'ah kan mimie bile kite sume nk ketemu?
Sket hari lagi ija musti dah super duper xtra bz nnti...

wekend nih ko ade mende x ija?

GEODAIA said...

bia la burok cam pondok burok sekali pon...janji aku leh bpoye-poye & enjoyyyyyyy....kang klau gi Puncak Alam bpoye-poye ngan jin je lew...ahakss

dee said...

berpoye-poye ngn jin???ko pon lebih kurg cam jin gak dayahhhh...hahahahahaaa...

~ Ija ~ said...

Mak aiii.. sume vote for tempat lame..
btw..tempat lame memang best pun..eventhough tonggek-tonggek bontot mendaki bukit bukau and tangga yang macam kat batu cave tu..

HAhaha..kite still prefer sane sebab kite blaja kat sane dulu..susah senang kita da lalui bersama..ecceeehhh...

Aien, mimie..
aku preeeeee weekend ni..takde g mane2..xder org nak kawen pon..tunggu kenduri kawen ko ngan ida ngan dayah ngan dee jeeeeee..

Anonymous said...

huahuauauauhaua....suke2 la korang...hauhuahuauauha

Post a Comment