RSS

20090610: Manohara


Ape komen korang pasal kes Manohara ni??

Personal opinion aku laa.. Dia and mak dia (Daisy) ade agenda tertentu mase dia kawen ngan Tengku tuh.. then ape yang dia nak tak dapat (Wallahualam la dia nak ape) .. sebab tu la dia wat macam2 cite..lagipun mak dia kan penah kena penjara mase kat Perancis sebab mendera maid dia.. so.. for me.. bile orang tu bole sanggup nak mendera orang laen.. otak da tak center la tuh.. mesti ade urat kat otak dia yang da terputus... wawaaw.. sesedap jari je aku menaip.. pastu..mak mane yang sanggup biarkan anak yang umor 14 tahun g vacation bersama lelaki yang da berumur 20++ .. betul tak.. pastu lepaskan anak dia kawen mase umor 16 / 17 taon.. hurm..memang ade something wrong ni..

11 comments:

aien said...

tawin orang kayoo n glamer n ade title....mate jadi juling laaaa pkir sume kemewahan tuh...ade something wrong pon ngan kes nih laaa...

aien said...

http://www.babycenter.com/getting-pregnant

ija aku jmpe web nih...besh xplore sni...aien tgok org delivered dlm water n normal...
mcm2 leh tgok sni heheh...besh

noorshah_roslee said...

ieja blog baru ida...
http://ieda-roslee.blogspot.com/

dilla-ady said...

Ija, aku pun stuju ngan ko..ak rase ada somthing wrong somwhere la ngan mak manohara tu..tapi baru tadi aku bace kes dera kat badan dia tu adalah betul berdasarkan medical check up, camne? Tapi pape pun aku tetap rase ade yg tak kena..mungkin mak dia da sogok bia doc tu senyap n reka2 citer..

ko rase logik ke yang manohara tu leh tak sempat wat medical check up sebab busy ngan tv interview? da brape ari pastu baru wat check up leh detact lagi ke? sori, teremo lak aku...hehe..

MiMieku said...

alaa..mmg ada agenda tersembunyi jek..aku slamber je ckp sbb dlm forum2 di indonesia,since kes manohara nih, sume dok kutuk org mesia..padahal,mesia nih lah bumi bertuah,lubuk rezeki utk semua org..btul tak?

so, today d prince pon dh wat police report..hopefully,he will be in right side..

moral of d story, klu nk kwin dgn org luar, shud be ready for any unexpected issue..

I'm proud to be Malaysian..

aien said...

eh ija ari senin mlm tuh aien sakit lagi lorr...mse tgah bsuh pinggan...kesian aku tgok bapaknye kelam kabut jadi sudah hehe...

mmg akan rasa sakit2 sket2 intro2 ke 7 buln ke atas nih...smpai bile ek?smpai 9 buln ke?

~ Ija ~ said...

Macam member aku tuh..sampai 9 bulan..bile betul2 nak beranak baru teratur contraction dia.. tu laa..mcm yg aku gtau dulu..tips nak tau ko nak beranak ke tak..kalo ko nyer contraction tak tetap..

for example selang 7 menet..pastu setengah jam..pastu 10 menet..mmg bukan nak beranak la tu..kalo ko saket 5 menet.pastu makin kerap and kerap..nak beranak laa tu..wawawa..

ko jangan active sgt laa..takut aku..takpun nnt check up ko gtau doktor tuh untuk lebih lanjut..takut baby da turun kan..

aien said...

aku rase mmg aku kne cm kwn ko tuh laa ija...sakit2 x tntu mase...tpi aku ready jek kalo tetibe ade air mntuban pecah ke...

Sebab umi aku kate 7 buln pon x mustahil leh delivered tapi ummi kate mybe anak aku tuh sudah membesar n duduk atur die x tentu...

Anak ibu tunggu 2 buln lagi yek bru kuar hehe...
nnti ujung buln aku chek up aku tnye doc aku lah...
hehee

~ Ija ~ said...

wei..nak beranak tak semesti nyer pecah air ketuban..ape org kate..ade orang kembar air..ade org kembar darah..bak kate makcik aku and geng2 mak orang kat opis ni..org yang kembar air ni, dia akan pecah air ketuban dulu..beranak x bape saket tp lame la suffering contraction..kalo kembar darah..ko bleeding..tp sakit kejap je pastu beranak cepat..ade jugak aku dgr cite doktor terpaksa pecahkan air ketuban and induce utk bersalin sebab dia tak rase ape2..padahal jantung baby da slow daa..takut lemas..

anyway all the best for you and me jugak laa..kalo ko, ko nak kembar darah ke kembar air?? hehehe

aien said...

kembar darah kembar darah....sambil mengangkat tangan menjawab soalan cikgu ija ahhaha)
Entah laa ija...yg pasti nk anak aku kuar baik n sehat punye ehhe...

~ Ija ~ said...

aku lupe nak cakap.. kalo kembar darah..sakit dia lagi suffer dari kembar air..hhehe..nak kembar darah lagi ke??

Post a Comment