RSS

20090617: Norain bte Ramli



Nama dia Norain anak Cik Ramli.. Aku kenal dia ni dari Diploma mase kat UiTM Dungun. Actually mase Dip kitorang tak rapat mane pun.. Tapi terclose pulak mase subjek Entrepreneurship ..kitorang kena wat presentation but tak cukup member..so bergabung laa Aku, Ain, Amy and Linda dengan projek nyer yang amat grand..hehehe..wat bisnes sambal belacan..

Ok..back to the watak utama..abes je Diploma, Aien pun sambung degree OM kat Shah Alam.. tersama jugak laa ngan aku..tapi aku tak hengat laa camne aku leh tersatu rumah ngan dia..hurmm..camner ek aien?? kebetulan..aku dapat satu class ngan dia and bilik aku satu floor ngan dia..so g merewang2, merayap2 and g class same2 ngan minah ni..

Dia ni "agak" rajin orang nyer..kalo time nak exam..study hard jugak..tp bukan laa ulat buku macam Dee..hehhe...study still study sampai bengkak2 mata..tapi dia still tak lupe untuk enjoy..bak kate Nora Danish.."Kite enjoy duluuu!!"...dia nyer kata2 semangat - Live life to the fullest..betul tak aien.?? aku ni pelupa orang nyer..

Cite pasal alam rumah tangga dia pulak..bukan yang skang laa..yang sebelum kawen..yang skang P&C taww..aku tak tau laa bile dia clash ngan boipren lame dia..tapi agak lame jugak la dia ni jadik bujang trang tang tang..and pada suatu hari..time aku tengah melepak2 ngan boipren aku and kengkawannyer..(sila baca dialog kat bawah)

Zoul: Kalo ija teror, cube Ija carikkan awek utk Panjang.

Ija: hurmm.. (maap dialog seterus nyer tak hengat)

Aku pun timbul idea2 kreatif..ehhee..kebetulan lak aku tengok si panjang tu baik orang nyer..keja pun bagus..padan pulak ngan aien..waaaaahhh..aku ape lagi..bagi no pon aien kat panjang and bagi no panjang kat aien..cite selanjut nyer aku tak tau..yang aku tau dorang da kuar dating..hehehe.. (terbukti aku memang teror)..sampai ade la budak tu pengsan2 sebab penat sangat..wawawawa..

Ade satu attitude dia yang sampai skang aku ingat lagi.. dia ni kalo da mengadap PC maen bola gedik dia tuh..bole makan mase berejam laa.. kusyuk betol dia maen..aku pun tak tau ape yang best sgt ngan game tu..pastu dia ni suke tgk drama jepun..anime..ngan hindustan..pastu sgt senang hafal lagu..byk gak lagu yang dia hafal..aku tak tau laa ilmu ape yang dia pakai supaya senang hafal lagu berbanding aku yang agak lembap hafal lagu..kalo masuk rancangan jangan lupe lirik..1st round aku da terkeluar kot..

lagi satu senang sket nak deal with her utk group assignment..dia ni takde masalah laa utk menyelesaikan task dia..banyak and susah mana pun dia akan settle kan jugak on time..tak yah laa aku nak bebel2..hehehe..almaklumlaa..aku ni agak strict sket pasal assignment..kerek sket ar bile time wat assignment..wawawaa


hurm..ape lagi ek..tu je la kot yang dapat aku cakap setakat ni..ade lagi nak type tapi panjang sgt pulak..baik aku wat buku..hehee..ampun Puan Aien kalo ade terkasar bahasa or tersalah ayat..mintak mahap la yerr..

Adios!!!




13 comments:

Ieda said...

emm aien nie memang manis bila bertudung...dia yang kukenal pun mmg sorg yg easy going..wish u hapy alwayz...

aien said...

alaa ko nih ija...bocor rahsia mne aku jumpe laki aku tuh walala...thanks to u n yr hubby tuh jdi pencari jodoh aku hik hik hik...

orang baik aku cept2 la ragut nnti terlepas pulak wakakaka...

bola gedik ttp pojaan ati aku smpai laa nih...smpai laki den pon kte "Ibu nih x abes2 main bola gedik tuh, ape yg besh sgat tah!"

Moga persahabatan kte brkekalan smpai akhir hayat, brcucu cicit hahahaha...

Ida puji aku "jelita" brtudung wawawahhh...kembang ketiak aku dh nih...

aien said...

Ija ko igat lagi x Rin n Sod, kwn laki kte, yg kte hantar diaorg pgantin kt seremban tuh...

Rin dh brsalin ari ahad ari tuh, sod kte kalo nk melawat leh ah tapi ari ahad diaorg nk balik seremban...

Kami igat nk tgok ari sabtu...
Ko keje ek ari sabtu?
Ko n zul ade niat nk lawat x?
Hehee kalo brcadang ko bgtau kmi ek...

dee said...

ain..baru teringat kte praktikal same dlu,kan..huhuhu..mmg rajin dia ni n aku akui ain amat terer main bola gediks tu..hehehehe...

GEODAIA said...

alahhh..senang citeeeee...kite smua comey2 kannn....hahahahah...

Ieda said...

dayah:aku sokong...kita smua comey2...and aku the comeyest..ada ker?hahahha ada haku heran?

~ Ija ~ said...

Cepat nyer korang anta comment..xde kojo ko?? hehhe..

Dayanh & Ieda..aku cite pasal aien..yg korang sebok puji diri sendiri nape?? huhuhu..nnt arr aku cite pasal korang sume..wawaawa..

Aien..aku pun akui ko mmg teror maen bola gedik..musykil aku ngan skill ko tu..huhuhu..ko jgn kembang2 sgt aien..ingat sket..ko nyer baju byk da tak muat..kalo kembang lagi..ko kena beli baju laen..

aien said...

hahahaaa...swinging bowl sudh...baju aku mmg sume dh x muat laaa...kalo pakai nmpk pusat sudah wakakakakak...seksi you!!

sume mmg comey...ida mmg pling comey tang tttuuuttttt...(adakah aku telah di sensord)wakakakaaa

Ieda said...

siap ko aien...jap lg aku smpai umah ko tu.. hahahah makan budak....

~ Ija ~ said...

comey tang tuuutt?? ko penah tgk ke aien? isk isk isk..inila budak zaman skang..

Ieda..ko tak penah tunjuk kat aku pown..nak tgk gak..(gigling)

dee said...

ha'ah...comey tang tuuttt....hehehehee...comey la sangattttttt....

Ieda said...

ada haku heran?malas aku nk layan korang nie...hahahahahhah
ija:nt aku tunjuk kat ko...ada berani?
heheheheh ajer giler

~ Ija ~ said...

dee pun penah tgk ?????? nih..mmg aku heran..

Ieda..kalo ko nak bagi tengok..aku ok jeee.. hahahahah

Post a Comment