RSS

20090622: I'm happppy..lalallalala

Saje je nak bg tau u all sume yg den hepi bebenor arini.. hahahahhaha.. Walaupun arini sakit pale yang amat melampau..tp nak hepi jugak.. pelik jugak..mak-mak buyong sekalian..korang time pregnant teruk tak sakit pale?? aku mmg dari bujang dulu hobi sakit pale..tapi time pregnent makin menjadik2 pulak.. isk isk..tp sakit pale bole tahan lagi la dari morning sickness... huhu

anyway..nak cite la sket.semalam aku g melawat kezen Zoul kat sepital serdang yang santek amat tu..dia warded sebab morning sickness yang amat melampau..dia baru 2 bulan tapi da 3 kali kuar masuk sepital..sian dia tawww..terseksa aku tgk..setiap kali warded, ade la dalam 8 botol air tuh kena drip masok dalam badan dia..adoi..yg semalam lg teruk..kejap dia rase sejuk kejap dia rase panas..pastu tetibe macam terkejut-kejut..pastu makan x bole..yg wat lg teruk sebab dia ade gastrick yg sampai luka perut tuh..bile dia xleh nak makan..gastrick dia makin teruklaa..pastu yg klakar nyer..dia xbole bau laki dia..dia kate busuk..pastu dia benci sgt ngan laki dia..tapi bile laki dia lambat dtg..merengek soh laki dia dtg cepat2..ahhaha..yg aku leh nasihatkan..soh laki dia byk bersabor laa..macam2 cara da wat..tp morning sickness dia still tak kurang..sampai da xde cara da ni..

ok..stop cite pasal dia..cite pasal baby aku pulak..hehhe..aku dari 16 weeks aritu da dapat rase baby gerak..tp bile aku soh laki aku rase dia x dapat rase..tangan gajah betol..pastu malam keramat 20 June arituh dalam kol 1 am lebey, aku da rase da baby aku ni active yg amat sgt..geli geleman perut aku..pastu saje je la soh dia pegang perut tuh..pastu tetibe baby tuh gerak..tergezut beruk laki aku tuh..seronok betol dia dapat rase baby nyer movement..hehhe..mmg hepi betol la laki aku time tu..macam budak kecik dapat cokelat ding dang..tapi pastu baby da tak gerak lagi..dia da tido kot..hehehe..takpe yer...laen kali baby gerak ija gtau abg yer..

baby ma dlm perut jadik budak baek tau..jgn nakal2..sian ma ngan abah nnt..hehhe..nnt ma makan byk2 eh...baby lapar eh..agak2 baby ni boboy ke gegirl ek?? nape nak kepit2 nak nyuruk2..ma nak beli barang baby ni..ramai da
tanyer taw baby ni boy ke girl..nnt scan next month..baby tunjuk tau kat doktor tuh baby ni boy ke girl..Ma da tak sabor sgt nih..baby nak tau.. ma da mimpi 2 kali ma dapat baby boy taw..tapi org2 tua kate..selalunyer terbalik..ntahlaa..ma x kesah boy ke girl..asalkan baby sihat walafiat and cukup segala sifat..

3 comments:

aien said...

hehe besh sunguh kan gerak2 kui kui kui...nnti bile ye dah smpai satu tahap asik bergerak jek smpai bonjol2 perot hahaha...

kazen ko tuh x leh bau laki die yek...cm ummi aien dlu ah hehehe...mmg laki ye kne mnyk sabo tuh...9 month maaa kne taaaahan mnyk2 hehe...

MiMieku said...

sweet je..nk kwin gak ah

~ Ija ~ said...

haa..cepat2 sket.. bole aku bawak baby aku jenjalan kat N9..

Post a Comment